Кухня- це місце в якому поєднано безліч техніки та комунікацій. У процесі облаштуванні кухонного простору виникає досить багато питань стосовно підбору меблів, техніки та сантехніки. Досить актуальне питання, як обрати змішувач для кухні? Кожен по різному підходить до вибору змішувача, хтось робить вибір лише по формі, хтось по функціоналу, а хтось керується при виборі змішувача надійністю. Тому ми хочемо допомогти при виборі змішувача, та опишемо нижче на що потрібно звернути увагу. При виборі змішувача рекомендуємо звернути увагу на основні чотири параметри:
-Матеріал з якого виготовлено змішувач.
-Конструкція та тип управління.
-Метод монтажу.
-Висота крану та тип подачі води.
Описуючи кожен з цих чотирьох параметрів, ми прагнемо надати інформаційну допомогу, яка допоможе зробити вірний вибір.
Розглянемо перший пункт, стосовно того з яких матеріалів виготовляють змішувачі:
- Латунь. Мають середню цінову складову, досить естетичний вигляд за рахунок цього користуються досить високою популярністю.
-Силумін. Дешеві аналоги латуні, такі змішувачі мають обмежений термін експлуатації, та як правило граничний термін експлуатації такого змішувача не перевищує одного року.
-Нержавіюча сталь. Ціна такого крану вища за середню та такі змішувачі мають відміні характеристики. Вони стійкі до появлення іржі, мають найвищі терміни по безпечній експлуатації.
-Мідь. Має досить красивий та бездоганний вигляд. Такі змішувачі мають високу ціну та мають найбільшу довговічність, термін граничної експлуатації перевищує 10 років.
Звертаю Вашу увагу, що латунь, силумін, та нержавіюча сталь , піддаються ще додатковому оздоблювальну. Такі змішувачі можна покрити хромовим покриттям, єдиним мінусом буде те, що за хромовим покриттям потрібно більш ретельно доглядати, бо на такій поверхні більше видно плями від води та відбитки пальців. Ми рекомендуємо використовувати нікельоване покриття, на ньому не видно плям бо сам матеріал більш матовий який не блищить. З змішувачем з нікелевим покриттям доглядати одне задоволення. Гранітне покриття сьогодні є одним з трендових, такий змішувач як правило підбирається в колір гранітної мийки. Досить легко доглядати в побуті за гранітним покриттям, та такі змішувачі створюють гармонічний, естетичний вигляд на кухонній композиції.
В другому пункті, опишемо як обирати змішувач за конструкцією та типом управління. Розрізняють такі варіанти:
-Важільний тип управляння самий розповсюджений, зручний та легкий у керуванні. Таким важелем легко регулювати потік води та виставляти температурний баланс.
-Вентильний тип може бути або одинарний або двійний. На кожен вентиль окремо іде подача холодної або гарячої води. Такий тип управління переважно зустрічається у класичному виконанні. Такий тип конструкції має трохи вищу ціну у порівнянні з важільним керуванням.
-Сенсорний тип управляння це ультра сучасне поєднання стилю та технології. Воду не потрібно кожного разу регулювати по температурі, бо за Вас це робить термо датчик який Ви попередньо налаштували. Такі змішувачі мають найвищу ціну у порівнянні з двома попередньо описаними варіантами.
Третій пункт, відкриває нам можливості монтажу змішувача. Існує два типи монтажу:
-Врізний тип монтажу самий розповсюджений. Як правило кран врізається безпосередньо в стільницю або в спеціальні отвори, які передбачені виробником мийки. Всі комунікації та кріплення проходять під мийкою. Такий монтаж досить зручний у повсякденні та вразі, якщо Ви вирішити замінити кран та поставити інший, то Ви це зможете зробити з легкістю навіть не залучаючи третіх осіб.
-Стіновий змішувач зазвичай встановлюється у ванних кімнатах, в кухонних рішеннях такий тип монтажу використовують дуже рідко, бо по практичності ним не дуже зручно користуватися саме на кухні.
Четвертий параметр, який ми з Вами розглянемо, описує висоту крану. Це один з самих важливих параметрів від якого буде залежить зручність набирати воду до каструль. Глибина кухонної мийки стандартного розміру становить 190мм, для таких мийок можна вибирати крани з середньою або малою вистою, але, якщо глибина мийки менше за стандарт, то в такому разі потрібно обирати високий кран. Нижче ті параметри, які Ви обов’язково маєте врахувати:
-Вода яка витікає з крану має попадати до центру раковини, тоді буде рівномірне розбризкування води яке не буде виходити за межі контуру мийки.
-Вразі якщо у Вас мийка подвійна, то змішувач має мати обов’язково поворотний механізм, щоб з легкістю пере направити потік у любу чашу мийки.
-В деяких кранах є додаткові функції, наприклад подача фільтрованої води з резервуару осмосу, або висувну лійку на кшталт як в душі, гофрований шланг такої лійки становить як правило 50см.
На цьому поради по оптимальному підборі змішувача не закінчені, бо досить важливим моментом є підбір змішувача за дизайном кухні. Правильно підібраний змішувач за технічними характеристиками має ще добре гармоніювати в загальному інтер’єрі. Змішувач може бути в одному кольорі з мийкою та добре якщо одного ж бренду. Вони повинні підходити за кольором та фактурою. Різні стилі в інтер’єрі, наприклад хай-тек або модерн дуже гарно поєднують хромовані змішувачі з сенсорним керуванням. Класичний стиль, кантрі або прованс , поєднуються досить стильно з золотистим чи бронзовим покриттям. Стиль скандинавський неймовірно чудово поєднується з кранами, які мають гранітне покриття в колір мийки, пісочного, білого, чи сірого кольору.
Для нас важливо щоб Ви отримали якісні змішувачі та послуги з вибору продукції від ТМ Antesto. Тому Ви завжди можете звернутися до фахівців компанії Antesto, які з великим задоволенням нададуть Вам консультацію та допоможуть підібрати оптимальний варіант для Вас особисто та для Вашого Бізнесу.
З повагою до Вас, Дмитро Калініченко.
P.S. При необхідності Ви можете використовувати цей матеріал в комерційних цілях з обов’язковим посиланням на першеджерело.
-Матеріал з якого виготовлено змішувач.
-Конструкція та тип управління.
-Метод монтажу.
-Висота крану та тип подачі води.
Описуючи кожен з цих чотирьох параметрів, ми прагнемо надати інформаційну допомогу, яка допоможе зробити вірний вибір.
Розглянемо перший пункт, стосовно того з яких матеріалів виготовляють змішувачі:
- Латунь. Мають середню цінову складову, досить естетичний вигляд за рахунок цього користуються досить високою популярністю.
-Силумін. Дешеві аналоги латуні, такі змішувачі мають обмежений термін експлуатації, та як правило граничний термін експлуатації такого змішувача не перевищує одного року.
-Нержавіюча сталь. Ціна такого крану вища за середню та такі змішувачі мають відміні характеристики. Вони стійкі до появлення іржі, мають найвищі терміни по безпечній експлуатації.
-Мідь. Має досить красивий та бездоганний вигляд. Такі змішувачі мають високу ціну та мають найбільшу довговічність, термін граничної експлуатації перевищує 10 років.
Звертаю Вашу увагу, що латунь, силумін, та нержавіюча сталь , піддаються ще додатковому оздоблювальну. Такі змішувачі можна покрити хромовим покриттям, єдиним мінусом буде те, що за хромовим покриттям потрібно більш ретельно доглядати, бо на такій поверхні більше видно плями від води та відбитки пальців. Ми рекомендуємо використовувати нікельоване покриття, на ньому не видно плям бо сам матеріал більш матовий який не блищить. З змішувачем з нікелевим покриттям доглядати одне задоволення. Гранітне покриття сьогодні є одним з трендових, такий змішувач як правило підбирається в колір гранітної мийки. Досить легко доглядати в побуті за гранітним покриттям, та такі змішувачі створюють гармонічний, естетичний вигляд на кухонній композиції.
В другому пункті, опишемо як обирати змішувач за конструкцією та типом управління. Розрізняють такі варіанти:
-Важільний тип управляння самий розповсюджений, зручний та легкий у керуванні. Таким важелем легко регулювати потік води та виставляти температурний баланс.
-Вентильний тип може бути або одинарний або двійний. На кожен вентиль окремо іде подача холодної або гарячої води. Такий тип управління переважно зустрічається у класичному виконанні. Такий тип конструкції має трохи вищу ціну у порівнянні з важільним керуванням.
-Сенсорний тип управляння це ультра сучасне поєднання стилю та технології. Воду не потрібно кожного разу регулювати по температурі, бо за Вас це робить термо датчик який Ви попередньо налаштували. Такі змішувачі мають найвищу ціну у порівнянні з двома попередньо описаними варіантами.
Третій пункт, відкриває нам можливості монтажу змішувача. Існує два типи монтажу:
-Врізний тип монтажу самий розповсюджений. Як правило кран врізається безпосередньо в стільницю або в спеціальні отвори, які передбачені виробником мийки. Всі комунікації та кріплення проходять під мийкою. Такий монтаж досить зручний у повсякденні та вразі, якщо Ви вирішити замінити кран та поставити інший, то Ви це зможете зробити з легкістю навіть не залучаючи третіх осіб.
-Стіновий змішувач зазвичай встановлюється у ванних кімнатах, в кухонних рішеннях такий тип монтажу використовують дуже рідко, бо по практичності ним не дуже зручно користуватися саме на кухні.
Четвертий параметр, який ми з Вами розглянемо, описує висоту крану. Це один з самих важливих параметрів від якого буде залежить зручність набирати воду до каструль. Глибина кухонної мийки стандартного розміру становить 190мм, для таких мийок можна вибирати крани з середньою або малою вистою, але, якщо глибина мийки менше за стандарт, то в такому разі потрібно обирати високий кран. Нижче ті параметри, які Ви обов’язково маєте врахувати:
-Вода яка витікає з крану має попадати до центру раковини, тоді буде рівномірне розбризкування води яке не буде виходити за межі контуру мийки.
-Вразі якщо у Вас мийка подвійна, то змішувач має мати обов’язково поворотний механізм, щоб з легкістю пере направити потік у любу чашу мийки.
-В деяких кранах є додаткові функції, наприклад подача фільтрованої води з резервуару осмосу, або висувну лійку на кшталт як в душі, гофрований шланг такої лійки становить як правило 50см.
На цьому поради по оптимальному підборі змішувача не закінчені, бо досить важливим моментом є підбір змішувача за дизайном кухні. Правильно підібраний змішувач за технічними характеристиками має ще добре гармоніювати в загальному інтер’єрі. Змішувач може бути в одному кольорі з мийкою та добре якщо одного ж бренду. Вони повинні підходити за кольором та фактурою. Різні стилі в інтер’єрі, наприклад хай-тек або модерн дуже гарно поєднують хромовані змішувачі з сенсорним керуванням. Класичний стиль, кантрі або прованс , поєднуються досить стильно з золотистим чи бронзовим покриттям. Стиль скандинавський неймовірно чудово поєднується з кранами, які мають гранітне покриття в колір мийки, пісочного, білого, чи сірого кольору.
Для нас важливо щоб Ви отримали якісні змішувачі та послуги з вибору продукції від ТМ Antesto. Тому Ви завжди можете звернутися до фахівців компанії Antesto, які з великим задоволенням нададуть Вам консультацію та допоможуть підібрати оптимальний варіант для Вас особисто та для Вашого Бізнесу.
З повагою до Вас, Дмитро Калініченко.
P.S. При необхідності Ви можете використовувати цей матеріал в комерційних цілях з обов’язковим посиланням на першеджерело.